Hukuki Görüş Bildirme ve Danışma

Avukatların bir görevi de müvekkillerini mahkemede savunmanın yanında; hukuki sorunlara karşı çözüm üretmek ve müvekkillerine hukuki görüşlerini bildirmektir. Bu yüzden avukatlar aynı zamanda hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti de verir.

HFK Hukuk Bürosu olarak; henüz yargıya gelmemiş olsa da ileride herhangi bir hukuksal ya da cezai sorumluluk almamak adına, müvekkillerine hizmet verir.

Dava takibi ya da arabuluculuk görüşmelerinde vekil olmanın yanında; ihtarname gönderilmesi, sözleşme hazırlanması, ihbar yapılması, protokollerin hazırlanması, yenilenmiş kanun ve uygulamalar ışığında, yeni düzenlemelerin yapılması ve müvekkillerine ve hukuki problemleri olan kişilere bilgi verme hizmetlerini de sunar.

Hukuki Danışmanlık Nedir?

Müvekkillerini mahkemede savunmanın yanında; hukuki problemlere alternatif çözümler bulmak, sunulan her alternatif artılarını ve eksilerini göstermek, uyuşmazlıkların davaya dönüşmemesi ve gereksiz çekişmelerin olmaması için hukuki danışmanlık hizmeti vermek, mahkemede müvekkili savunmak kadar önemli bir hizmettir.

Danışmanlık hizmetinin verimli olabilmesi için;

  • Avukat/müvekkil ilişkisi, profesyonel bir disiplin içinde yapılır.
  • Danışmanlık görevi, avukatlık mesleğinin güvenli çerçevesi içinde verilir.
  • Müvekkilin hukuksal durumunu etkileyecek yanlış hareketler kaçınarak, doğru çözümler bulunur.

Hukuki danışmanlık ve bilgi verme süreci, ihtiyaca yönelik olarak gerçekleştirilir. Danışmanlık ya da bilgi verme amaçlı; yüz yüze danışmanlık verilebildiği gibi, telefonla, whatsapp danışma hattıyla, e-posta aracılığıyla da danışmanlık ve bilgi hizmeti verilebilir.

Hukuki Danışmanlık Neden Önemlidir?

Hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti almak; hukuksal anlamda oluşan ihtilafların çözülmesinde, en önemli ve ilk denenecek yollardan bir tanesidir. Hukuki danışmanlık sayesinde, dava ya da savunma stratejisi belirlenirken, önleyici hukuki danışmanlık hizmetiyle, ortaya çıkabilecek sorunlar da çözümlenir.

Çoğu kurum ya da kişi; hukuki konularda birçok süreci anlamadıkları için, telafisi mümkün olmayan hatalar yapabilmekte ya da kararlar alabilmektedir. Bu yüzden kendi başlarına açmaya çalıştıkları davalarda hukuk sisteminin kurallarını ve prosedürlerini bilmedikleri için de dönüşü olmayacak sonuçlar oluşabilmektedir.

Bu yüzden HFK Hukuk Bürosu deneyimli ve profesyonel avukatlarından danışmanlık ve bilgi edinme hizmetini kullanabilir, dönüşü olmayan sonuçlardan dönebilir ve hukuki sorumluluklarınızı, doğru ve gerektiği şekilde yerine getirebilirsiniz.

Hukuk Danışmanının Görevleri Nelerdir?

Hukuk danışmanı; bireylere ya da kurumlara, önleyen ya da gideren hukuki destek sağlayan kişi olarak tanımlanır. Bireysel olarak büro açan danışmanlar, hali hazırda bulunan bürolarda ya da bir kuruma hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti sunar.

Hukuk danışmanının görev ve sorumlulukları arasında;

  • Sözleşme kapsamı içindeki her türlü hukuki konu hakkında bilgi sunmak
  • Müvekkillerin herhangi bir adım atmasından önce, müvekkilleri hukuki anlamda bilgilendirerek, oluşabilecek hukuki sorunların önünü almak
  • Müvekkilleri; dava, icra ya da şikâyet gibi hukuki konular hakkında bilgilendirerek, gerekli olduğunda müdahale etmek

Güçlü hitabet sanatını kullanabilen, düzgün diksiyona sahip, medeni hukuk, borçlar hukuku, ceza hukuku gibi alanlarda uzmanlaşmış olmak da yine hukuk danışmanlığı veren avukatların nitelikleri arasında bulunur.

HFK Hukuki Danışmanlığı Nasıl Alabilirsiniz?

HFK Hukuk Bürosu olarak, danışmanlık ve hukuki bilgi verme amacıyla, çeşitli iletişim yollarını kullanabilirsiniz.

  • Whatsapp yolu iletişim: Avukata soru sormak için, +90 530 021 67 24 numaralı whatsapp hattı üzerinden iletişime geçilebilir.
  • E-posta ile iletişim: Hukuk büromuza gelemediğiniz durumlarda info@hfkhukuk.com e-posta adresini kullanarak, soru sorabilir, hukuki süreç hakkında ön bilgi alabilirsiniz.
  • Telefon ile iletişim: Şehir dışında olan ya da hukuk bürosunu ziyaret edemeyenler 0312 441 95 17 ya da 0530 021 67 27 numaralı hattı arayarak, bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilir.

Büromuzun konusunda uzman ve deneyimli avukatlarıyla görüşmek, danışmanlık ve konu hakkında bilgi almak için, iletişim formu doldurarak gönderdiğinizde, avukatlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçerek, konu hakkında hukuki görüş bildirme ve danışma hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Hukuki Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?

Avukatlık hizmeti sadece sözleşme yazmak, dilekçe hazırlamak ve sadece müvekkilini davalarda temsil etmek değildir. Hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti, herhangi bir hukuki konu hakkında, avukatlardan bilgi almakla birlikte, bu bilgi verme ve danışmanlık hizmeti; ne, nasıl, neden, ne zaman, kim gibi en önemli soruları kapsar.

Hukuki danışmanlık hizmeti almak isteyen, hukuki süreçler hakkında bilgi edinmek isteyen kişi ya da kurumlar, HFK Hukuk Bürosu danışmanlık ve avukatlık hizmetlerinden yararlanabilir.

Hukuki Danışmanlık Nasıl Gerçekleştirilir?

Hukuki danışmanlık, farklı şekillerde icra edilebilir. Avukatlık bürosu içinde, online olarak, telefonla, müvekkilin bulunduğu yerde gerçekleştirilebilir. Günümüzün teknolojik imkânları dahilinde whatsapp hattıyla, e-posta yoluyla ya da skype görüşmeleriyle de hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti alınabilir.

En çok tercih edilen danışmanlık hizmeti ise; avukatlık bürosunda yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Her somut olayın, kendine özgü prosedürü bulunur ve bu prosedür uygulanır. Kanuni düzenlemeler ise genel niteliklidir ve olaylara uygulanacak hukuk tekniği açısından bilgi ve tecrübe gerektirir.

Yazılı Hukuki Danışmanlık Nedir?

Yazılı hukuki danışmanlık; hukuki mesele hakkında danışmanlığın yazılı olarak talep edilmesidir. Bu yüzden oldukça kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunulur. Yazılı olarak hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti talep edildiğinde; danışmanlık ve görüş bildirme hizmeti sunan avukat, belli bir süre içinde, hukuki meseleye ait, izlenecek en doğru yolu tespit eder ve nasıl hareket edileceği konusunda yazılı olarak müvekkiline danışmanlık hizmeti sunar.

Sözlü Hukuki Danışmanlık Nasıl Verilir?

Avukata sor hizmetiyle de anılan sözlü hukuki danışmanlık hizmeti, kişi ya da kurumlar tarafından sıklıkla tercih edilen danışmanlık ve bilgi edinme hizmetlerinden biridir.

Sözlü hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti verilirken; danışmanlığı talep edilen avukat, sözlü olarak telefonda danışmanlık hizmeti verilebilir. Ancak telefonda danışmanlık almak ya da bilgi edinmek, çok sağlıklı olmadığı gibi, yazılı danışmanlık kadar kapsamlı değildir.

Online Hukuki Danışmanlık Alınabilir mi?

Online hukuki danışmanlık, teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayan, hukuk bürolarında sunulan bir danışmanlık biçimidir. HFK Hukuk Bürosu web sitesi üzerinden, whatsapp hattını kullanarak, online hukuki görüş bildirme ve danışma hizmetini kullanabilirsiniz.

Online hukuki danışmanlık ile;

  • Hizmet alınan hukuk bürosunun web sitesi üzerinden danışmanlık ve bilgi edinme hizmeti alınabilir.
  • Whatsapp, skype gibi teknolojik online görüşme araçları üzerinden, yazılı danışma alınabilir.
  • Genellikle avukata sor adı altında hizmet verilir.

Online hukuki danışmanlık ücreti, güvenli online ödeme sistemleriyle gerçekleştirilir. Online danışmanlık için, ilk olarak ücret ödemesi yapılır. ve hukuki problem belirtildikten sonra, konuyla ilgili avukat tarafından danışmanlık ve bilgi hizmeti alınmaya başlanır.

Online Hukuki Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Online olarak hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti almak için, ilk olarak hizmet alınacak hukuk bürosunun web sitesine giriş yapılır. Site üzerinden doldurulacak form sonrasında, hukuk bürosunun e-posta adresine iletişim formu düşmüş olur.

Konuyla ilgili avukat, danışmanlık talebinde bulunan kişiye dönüş gerçekleştirerek, hukuki sorun hakkında gerekli bilgileri verir. Tüm bu görüşmeler çoğunlukla 24 saat içinde gerçekleştirilir.

Yapılan görüşmeler doğrultusunda, konuyla ilgili çareler bulunur ve konu hakkında hukuki bir yol çizilir. Hizmetten yararlanan kişi, gerekli durumlarda, ilgili kişiye vekalet vererek, davasını hukuk bürosuna devredebilir.

Tüm görüşmeler avukat/müvekkil gizliliği içinde yürütülür ve hiçbir şekilde bu görüşmelerin incelemesi yapılamaz. Evraklara el konulamadığı gibi, inceleme yapılması da mümkün değildir.

Kurumsal Hukuki Danışmanlık Nasıl Verilir?

Avukatlar; müvekkillerini sadece mahkemelerde temsil etmez, aynı zamanda hukuki sorunların çözümünde, hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti verir. Bu danışmanlık ve hukuki görüş bildirme hizmeti sadece kişilere değil, kurumlara da sunulur.

  • Sermaye artırma ya da düşürme
  • Müdür atamaları ve temsil yetkilerini belirleme
  • Şirket için yönergelerin çıkartılması
  • Yönetim ve genel kurul toplantılarının düzenlenmesi
  • Adres ve unvan değişiklikleri
  • Ana sözleşmede iyileştirmelerin yapılması
  • Ticari sözleşmelerin hazırlanması ve son şeklini alması
  • Bayilik sözleşmeleri
  • Cari hesap sözleşmeleri
  • Rekabet etmeme memnuiyeti sözleşmeleri

Aynı zamanda kurumsal hukuki danışmanlık hizmeti içinde; belirli süreli ve belirsiz süreli iş sözleşmelerinin hazırlanması, iş şartlarının ve güvenliğinin oluşturulduğu belgelerin hazırlanması, rekabet sözleşmelerinin oluşturulması, tutanak ve formların tutulması, personelle hukuki yazışmaların yapılması gibi birçok işlem de gerçekleştirilir.

Ticari hayat içinde oluşmuş ya da oluşabilecek her türlü mağduriyetin ya da hak kayıplarının, mümkün olan en az seviyeye indirilmesi ya da hiç oluşmaması için, HFK Hukuk Bürosu uzman kadrosu ile hizmet verilir.

İş Kazaları Hukuk Danışmanlığı Nasıl Verilir?

İş kazaları; önceden hesaplanmayan, beklenmedik anda oluşan, çalışanların ölümüne ya da yaralanmasına neden olan, ürün ya da üretim kaybına sebep olan olaylardır. İş kazalarının meydana gelmesi durumunda işveren ya da işçiler, nasıl davranacaklarını bilemeyebilir.

İş kazaları konusunda hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti alınırken;

  • Sektörde uzmanlaşmış iş güvenliği uzmanları
  • İş hukuku konusunda uzman iş müfettişleri
  • Çalışma hukuku kapsamında uzman avukatlar hizmet verir.

Aynı zamanda iş kazası esnasında, uzaktan yönlendirme ve danışmanlık verilebilir. Talep edilmesi durumunda; iş kazası anında, olay süreci direkt olarak olay mahallinde yürütülebilir.

Savcılık soruşturması sırasında, yönlendirme ve danışmanlık hizmeti sunulur. Tüm mahkeme boyunca dosya içerikleri; idari yönden, hukuki ve teknik açıdan incelenerek, bilirkişi raporlarına karşı görüş bildirilebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Hukuki Danışmanlık Nasıl Verilir?

Hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da verilir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı içinde; işyerinde uygulanan faaliyetler, yükümlülükler, iş müfettişleri ve sigorta müfettişlerinin yapacağı denetim öncesinde, tüm noksanların tamamlanması ve teftişe hazır hale getirilerek, normal prosedürlerin işlemesini sağlamak için, danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti verilir.

Önleyici Hukuk Danışmanlığı Nedir?

Sadece hukuki anlamda değil, hemen her konuda oluşabilecek sorunları ön görmek ve buna göre bu sorunu en başından tespit ederek engellemek önemlidir. Bu yüzden önleyici hukuk danışmanlığı; bir ilişki kurulduğunda, yapılan görüşmeler ve hazırlanacak sözleşmelerde, uyuşmazlıkları önlemede oldukça önemlidir.

Önemli olan; zaten doğal bir süreç olan dava yolunu seçmek değil, dava yoluna gitmeden, oluşabilecek engelleri, pürüzleri, çatışmaları önlemektir. Bu yüzden alternatif çözüm yolları vardır ve bu yollardan bir tanesi de arabuluculuktur.

Arabuluculuk sistemi sayesinde; dava açılmadan önce arabulucuya başvurma zorunluluğu vardır ve dava öncesinde, tarafların bir araya gelerek, aradaki uyuşmazlık müzakere altına alınır. Bu aynı zamanda hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti veren uzman avukatlar tarafından yapıldığında, sonuç daha da iyi olacaktır.

Çevre Hukuku Kapsamında Hukuki Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?

Çevre bilincinin geliştirilmesi, bu bağlamda imza edilen uluslararası anlaşmalar ve yerel mevzuatın oluşması için, tüm dünyada çevre hukuku kapsamında hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti sunulur.

Giderek daha da önem kazanan ve şirketlerin ihtiyacı olan çevre hukuku ve bu hukukla ilgili mevzuatların oluşturduğu, her türlü düzenlemelerin yapılmasında, yerli ya da yabancı mevzuatı bilen uzman avukatlardan danışmanlık hizmeti alınabilir.

Ticaret Kanunu ve Uygulamalarında Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?

Ticaret Kanunu değişmiş ve 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girmiştir. Bu yüzden şirketlerin, değişen yeni Ticaret Kanunu’na uygun şekilde ana sözleşmeleri yapmaları gerekir.

  • İşlem denetimi
  • İnternet sitesi yükümlülüğü
  • Borçlanma yasağı
  • Ticari belge bilgileri
  • Defter tutma yükümlülüğü
  • Finansal tabloların ilan edilmesi
  • Anonim ve limited şirket kuruluşları
  • Şirketlerin bölünmesi, tür değiştirmesi, birleşmesi
  • Defterlerin tasdik edilmesi

Tüm bu işlemler yeni Ticaret Kanunu uyarınca belli bir düzende yapılmalıdır. Bu yüzden şirketlerin yeni Ticaret Kanunu kapsamına ayak uydurmaları, geçiş sürecini en iyi şekilde yönetebilmeleri için hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti almaları önem kazanır.

Uluslararası Alanda Hukuki Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?

Sadece Türkçe olarak değil, yabancı dilde oluşturulmuş belge ve dokümanlar için, uluslararası alanda hukuki görüş bildirme ve danışma hizmetleri sunulur. Yabancı mahkemelerde alınan kararların, ülkemizde uygulanabilmesi, kararların tanınması ve tenfiz davaları ve yurtdışında alacak takibi yapılabilmesi için, uluslararası hukuki danışmanlık hizmetleri önem taşır.

Enerji ve Doğal Kaynaklar Konusunda Hukuki Danışmanlık Alınabilir mi?

Hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti; enerji ve doğal kaynaklar konusunda da alınabilir. Petrol, gaz, yenilenebilir enerji, madencilik gibi sektörlerde; satış ve pazarlama, yeniden yapılandırma gibi konularda, şirketlerin enerji ticareti konusunda çıkarlarının korunması için danışmanlık alınabilir.

Endüstri ve İmalat Alanında Hukuki Danışmanlık Nasıl Alınır?

Endüstri ve imalat sektörü, oldukça geniştir ve firmaların karşılaştıkları sorunlar, çoğunlukla benzerlik gösterir. Şirketlerin girişimleri, potansiyel projeleri hakkında hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti verilebilir.

Satış ve pazarlama, alım satım ve finans, insan kaynaklarına kadar birçok birimde, hukuki danışmanlık sunulur. Danışmanlık hizmeti verilirken; sektörün lider firmalarıyla iş birliği ve çözüm ortaklığı gerçekleştirilirken, müvekkillere gerçekçi, pratik ve tutarlı alternatif çözümler sunularak, danışmanlık ve bilgi edindirme hizmeti verilir.

Anonim Şirketlerde Avukat Zorunluluğu Var mıdır?

Avukatlık Kanunu’nun 35. Maddesine uyarınca; sadece avukatların yapabildiği işler hükme bağlanır ve aynı kanun maddesinin 3. Fıkrasında Anonim Şirketlerin avukatla çalışma zorunluluğu belirtilmiştir.

  • Türk Ticaret Kanunu 272. Maddesine göre; esas sermayenin 5 katı ya da daha fazlası, esas sermayesi bulunan Anonim Şirketler
  • Üye sayısı 100 ve üzeri olan yapı kooperatiflerinin, sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu bulunur.

Bunun dışında; bu şartların oluşmadığı Anonim Şirketlerde, yükümlülüklere uymadıkları için, her ay başına göre hesaplanacak idari para cezası ödeme yükümlülüğü vardır. Bu yüzden şirketler, hukuki konularda yardım almak için, kanuni olarak zorunlu hale getirilmiş, avukatla çalışma zorunluluğuna tabidir.

Bu yüzden avukatlara danışmadan gerçekleştirilen her hukuki prosedür, büyük zararların oluşmasına neden olmaktadır.

Hukuki Danışmanlık Ücretleri Ne Kadardır?

Avukatların ücretsiz olarak hukuki görüş bildirme ve danışma hizmeti sunması yasaktır. Gerçekleştirilen her türlü hukuki işlem, ücrete tabidir. Gerçekleştirilen hizmetlerin ücret alt sınırı, Baro tarafından güncellenerek, her sene avukatlık asgari ücret tarifesi adı altında yayınlanır.

Ücret tarifesi, Baro tarafından verilen ücret miktarını yansıtır. Ancak belirtilen miktarın altında kalmamak koşuluyla, avukat/müvekkil arasında, ücret belirlemesi yapılabilir. Serbest olarak belirlenen bu ücret, danışmanlık hizmeti için de geçerlidir.

Şunu da belirtmek gerekir ki; bazı sorular ücrete tabi olmaz. Yani yazılı danışmanlık hizmeti istenmiyorsa, ayrıntılı prosedürlerin oluştuğu nitelikli sorular sorulmuyorsa, problemler yüzeysel olarak görüşülüp, yüzeysel bilgiler ve danışmanlık hizmeti veriliyorsa, bu tür danışmanlık hizmetleri, ücrete tabi tutulmaz.

HFK Hukuk Bürosu ile iletişime geçerek; hukuki danışmanlık alabilir, bilgi edinme hizmetlerinden yararlanabilir, hukuki süreçlerinizin, profesyonel şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz.

Teklif Almak İçin Bizimle İletişime Geçin